De ce Squash?

Primul club de squash cu doua terenuri construite la standardele Federatiei Mondiale de Squash apare la Baia Mare dintr-o mare pasiune pentru acest joc. Speram ca locatia sa fie pe masura asteptarilor iar squash-ul sa apara cat mai des in agenda voastra.

Squash este sport de gen neutru și este accesibil oricarei vârste, culori și credințe. Poate juca orcine. Ai nevoie numai de o racheta, o minge si un teren de squash. Puteți începe imediat, atâta timp cât puteți lovi mingea cu racheta în direcția peretelui frontal. Squash-ul este un sport usor de jucat, dar pentru a creste in valoare sunt necesare ore de antrenament si tehnica. Squash-ul este captivant, interesant si plin de satisfacții.

Squash-ul nu este un sport scump. Cel putin nu la Baia Mare.

Cu preturi incepand de la 12,5 lei/ora/jucator, squash-ul poate fi practicat de oricine, nefiind deloc un sport exclusivist

Squash-ul este “Cel mai sănătos sport din lume!”

Squash-ul a fost votat de revista Forbes ca fiind “cel mai sanatos sport din lume”, ca o recunoaștere a faptului că acesta oferă un antrenament complet modern și competitiv, eficient intr-un spatiu minim. Acest lucru îl face ideal pentru un stil de viață urban, de tipul celor care au generat creșteri ale obezitatii infantile și a altor probleme de sanatate. Squash-ul este o modalitate foarte bună de a combate aceste tendințe.

Squash-ul se potrivește stilului de viață de astăzi!

Oamenii au nevoie de exercițiu fizic, care poate fi realizat rapid, cu eficienta maxima. Squash-ul arde până la 1200 de calorii pe oră, într-un mediu competitiv, oferă beneficii semnificative pentru sănătate

Squash pentru tinerii de astazi

Squash-ul este absolut relevant pentru tinerii din secolul 21, fiind ușor de practicat, vizionat, inteles și care produce rezultate într-o perioadă scurtă de timp. Jocul include de asemenea, straturi de subtilitate și de strategie care îmbogățesc experiența observatorului si jucatorului.

Squash-ul este foarte ușor de învățat!

Oricine poate lovi o minge cu o racheta poate juca. Un joc competitiv, cu schimburi lungi (rallies) poate fi experimentat de către oricine cu o viziune a mingii rezonabila si o coordonare mana-ochi după un timp foarte scurt.

Squash te inspira!

Tinerii de astazi își doresc recompensa instantanee sau aproape instantanee pentru eforturile lor. Squash-ul se adreseaza acestora cu o curbă de învățare scurta și o competitie intensa.

Squash ne învață abilități de viață!

Nu există nicio îndoială, după un joc, câștigătorul este întotdeauna cel mai bun jucător. Aceste valori de viață esențiale sunt bine demonstrate de acest sport numit Squash. Mai mult decât atât, faptul că ambii jucători împart același teren înseamnă că în competiție, trebuie să coexiste. Această caracteristică unică a jocului ne învață lecții valoroase de prietenie si rivalitate amicala.